Mountainbike Trainingen Jeugd

Elke donderdag- en vrijdagmiddag op de coolste MTB tracks rondom Amsterdam!

Tijdens de trainingen werken we elke week aan je conditie en verschillende technieken om je skills te verbeteren. Zo leer je onder andere remtechnieken, schakelen, stuurtechniek, bochten en obstakels nemen, klimmen en afdalen en natuurlijk nog veel meer. Alles wat je nodig hebt om veilig en met plezier te kunnen mountainbiken!

Standaard trainen we in het Twiske (Landsmeer en Oostzaan). De tracks hier zijn zeer geschikt voor jeugdige mountainbikers vanwege de vele uitdagingen en de lengte van de routes.

Daarnaast gaan we wisselend trainen op verschillende locaties op en om IJburg. We zullen bijvoorbeeld het Diemerpark en alles er omheen gaan verkennen, wat al heel erg veel uitdagingen biedt om alle benodigde basis vaardigheden als mountainbiker te leren of aan te scherpen.

Of op IJburg zelf aan je ‘urban’ techniek  werken. Hierbij gaan we overal op zoek naar de leukste uitdagingen, zoals trappetjes, randen, schansjes, ‘rockgardens’, en alles waar we maar op en af kunnen rijden en springen.

En we zullen regelmatig uitdagende tracks rondom Amsterdam gaan bezoeken, zoals bijvoorbeeld Lage VuurscheHoofddorp of Spaarnwoude. En zo zijn er nog veel meer mooie routes te vinden!

Vervoer van en naar de track zal worden geregeld door Allmtb!

We verzamelen voor de trainingen om half vier op de Diemerparklaan/kruising Lisdoddelaan. Van daar rijden we naar de trainingslocatie van die week met onze eigen Allmtb-bus en fietstrailer. Om kwart voor zes zijn we weer terug.
Bij inschrijvingen van Zeeburgereiland zal ook hier een verzamelplek komen voor het ophalen en terugbrengen van de bikers!

Kijk ook eens op onze Facebook pagina om een indruk te krijgen!

Deelname aan de training kost €12,50 per training.

Voor de jeugdtrainingen van 8 tot 12 jaar kan gebruik worden gemaakt van materiaal van Allmtb. Er zijn 24″ mountainbikes, helmen en handschoenen. Uiteraard kan je ook meedoen op je eigen mountainbike.
Deze perfect onderhouden mountainbike kun je van ons huren voor €5,- per training. Een goedgekeurde helm en handschoenen kun je altijd gratis van ons gebruiken.

 

 

 

 

Heb je  nog vragen, wil je meer informatie? Of wil je je meteen inschrijven voor een proefles of de trainingen?

Neem dan contact met ons op!

 

De trainingen volgen de standaard schoolvakanties van Noord Nederland. Voor deelname aan de training gelden de algemene voorwaarden van Allmtb.